Podologie

Instrumentele behandeling

Onder instrumentele behandeling valt alles met betrekking tot gespecialiseerde voetverzorging. Zowel probleem specifieke behandeling (likdoorns, ingegroeide nagels,…) als algemene voetverzorging. Afhankelijk van de klacht kunnen er bijkomende behandelingstechnieken toegepast worden zoals het vervaardigen van:

  • Nagelbeugels: ter behandeling van ingegroeide nagels (ten gevolge van de vorm van de nagel).
  • Silicone-orthesen: ter correctie van scheefstand van tenen of ter ontlasting van plaatsen waar overdruk pijnklachten veroorzaakt.
  • Vilttherapie: ter drukontlasting om wonden te genezen.

Biomechanisch onderzoek en ganganalyse

Door middel van een uitgebreid onderzoek wordt er gezocht naar de oorzaak van eventuele voet-/knie-/rug-/… klachten. Hierna wordt gekeken welke behandeling moet worden opgestart om deze klachten te kunnen verhelpen. Tijdens een gang-/loopanalyse wordt het bewegingspatroon nagekeken door middel van dynamische opnames.

Zooltherapie en schoenadvies

Uit het biomechanisch onderzoek of de ganganalyse kan blijken dat u baat heeft bij het dragen van podologische steunzolen. Indien dit het geval is zal er een maatname/scan uitgevoerd worden. Hierbij wordt een vervolgafspraak ingepland om de zolen op te halen. Op deze afspraak zullen de zolen worden ingepast in de schoen.

Bij het geven van schoenadvies worden de bestaande schoenen nagekeken op slijtage, pasvorm, stevigheid,… Verder worden er aandachtpunten aangehaald die kunnen worden toegepast bij de aankoop van nieuwe (dagdagelijkse-/sport specifieke) schoenen.